Právě si prohlížíte 7 Nejlepších Míst na Pečené Koleno v Praze (Musíte Vyzkoušet)

7 Nejlepších Míst na Pečené Koleno v Praze (Musíte Vyzkoušet)

Vybrat opravdu skvělé místo na pečené ⁤koleno v⁢ Praze může být zábava i pořádný oříšek – nabídka je ⁢totiž ⁢široká a kvalita často kolísá.​ Ať ‌už jste‍ místní ‍gurmán nebo návštěvník ⁤na lovu za tradičními chutěmi,najít tu‌ pravou adresu,kde se koleno doslova rozplývá ⁤na jazyku,není ‍vždy jednoduché.

Připravili ​jsme proto žebříček‌ sedmi nejlepších ⁤míst v Praze, která rozhodně stojí za‍ to ⁣vyzkoušet. Výběr ⁤vznikal‌ na základě ⁢osobních zkušeností, doporučení od místních a samozřejmě ‌té ​nejdůkladnější detektivní práce​ – ochutnávky,⁣ atmosféry a originality receptu. Pořadí jsme​ uspořádali od sedmičky až ⁣po absolutní jedničku, abyste přesně věděli, kam ⁣zamířit pro ten nejlepší⁢ zážitek.

Připravte‌ se na to, že některá​ z těchto míst vás možná překvapí a​ jiné⁢ zase příjemně ​potěší svou klasickou poctivostí. A co⁣ dělá to první místo tak výjimečným? To se dozvíte hned za moment. Buďte ‍připraveni ⁤na pořádnou porci chuti, atmosféry i‍ inspirace.

Lokál Dlouhááá – Tradiční chuť ‍s domácí atmosférou

Lokál Dlouhááá​ -⁣ Tradiční chuť ⁢s domácí atmosférou
Lokál‍ Dlouhá ⁣33,Praha 1 ⁣je místo,kde pečené koleno ⁣získává nový ‌rozměr ‍díky jedinečné kombinaci tradiční české kuchyně ⁢a‍ přátelské domácí atmosféry. Právě tady si můžete vychutnat ‍koleno s ⁣křupavou kůrčičkou,‍ které je⁣ pomalu‍ pečené‍ nad ⁣otevřeným ohněm, což mu dodává výraznou‌ chuť‍ a šťavnatost. Na talíři​ nechybí klasická česká obloha -⁤ čerstvé kysané ‌zelí a⁤ domácí knedlíky, které⁤ perfektně doplňují bohatost masa.

Lokál⁢ Dlouhááá⁢ je oblíbený nejen ⁤díky ⁣kvalitě svých jídel, ale​ i díky autentickému prostředí, kde cítily tu pravou „domácí“ náladu stovky spokojených hostů.‍ Doporučujeme rezervaci, protože místo bývá‍ často plné, hlavně‍ o víkendech ⁣večer. ⁢Cena‍ za pečené koleno se pohybuje okolo 280 Kč, což je vzhledem k ‌porci a kvalitě výborná⁢ investice do gurmánského zážitku. Pro ⁢skutečné fajnšmekry je tu⁣ také možnost ⁢doplnit pivo ‌přímo z ležáku,⁢ které ještě⁢ více povzbudí chuťové buňky.

Pro tipy: pokud si chcete být⁢ jistí čerstvostí pečeného kolena, ‍navštivte Lokál spíše ⁣na ​začátku večera, kdy‍ je nabídka nejčerstvější. ⁤Zajímavostí je⁢ i možnost objednat si „polévku⁢ dne“ ‌jako ⁢předkrm, ⁤která ‍dodá kompletní zážitek z‌ tradiční české gastronomie. Více​ informací a⁢ rezervace ⁣najdete‍ na lokal-dlouha.ambi.cz.

U Fleků -‌ Legendární ⁤pivnice s pořádným pečeným kolenem

U‍ Fleků - Legendární pivnice s pořádným pečeným ​kolenem
U Fleků, Křemencova 11, praha 1 ⁢je‌ pravým symbolem pražských ​pivnic a jejich​ legendární kuchyně. Tady se pečené koleno ⁣připravuje podle ⁣osvědčeného ⁤receptu, který ctí dlouholetou⁤ tradici – koleno je⁤ pomalu ⁢pečené do dokonalé zlatavé křupavosti, a přitom maso zůstává⁢ šťavnaté a⁣ plné chutí. S vlastním tmavým pivem přímo z tanku, ⁢které ⁤tamní pivovar ⁢vaří ​od‍ roku 1499, se zážitek‌ ještě‌ víc ⁤rozzáří.

Koleno tu dostanete servírované ⁤s klasickou ‍českou ⁤přílohou – kysaným zelím‍ a domácími⁢ knedlíky, které ‍krásně doplňují intenzivní chuť masa. porce je pořádná a ideální ‌pro⁢ skutečné gurmány i ty, kdo rádi pořádně ⁤„zaútočí“ na talíř. Cena za tuto specialitu se⁢ obvykle pohybuje kolem 360 Kč, ⁣což​ odpovídá kvalitě i atmosféře místa.

Pokud se⁢ chystáte⁤ do U Fleků, určitě si ‍rezervujte ⁣stůl dopředu,‍ protože pivnice bývá často ⁢zcela plná, zvláště o víkendech a večer.Nejlepší ​je dorazit ‍dříve než ostatní,‍ abyste si mohli vychutnat pokrm čerstvý‍ a s dostatkem prostoru. A nezapomeňte ochutnat jejich tmavé pivo, ⁢ideální společník‌ k pečenému kolenu,⁢ který dodá vaší návštěvě tu pravou pivní ⁣duši.

Více informací a rezervace najdete na ‍ www.ufleku.cz.

Restaurace Klášterní Pivovar ‍Strahov – Unikátní spojení klášterního piva a masa

Restaurace‌ Klášterní Pivovar⁢ Strahov - ⁢Unikátní⁤ spojení​ klášterního piva a masa
Restaurace Klášterní Pivovar Strahov,‍ Strahovské⁤ nádvoří 301, Praha ⁤1 představuje unikátní kulinářský zážitek, ​kde se tradiční pečené koleno setkává s​ výjimečným klášterním pivem vařeným přímo ⁢na místě. ⁣Toto ⁣místo zaujme nejen ‍svou⁤ historií v⁢ klášterních prostorách, ale hlavně perfektním⁤ propojením chuti ⁣masa⁤ s osobitou parfemací piva,⁣ jež zraje ve ​starobylých sklepeních.

Pečené koleno je tu připravováno s mimořádnou ⁤péčí ⁣- maso je dlouze ⁢marinované⁤ v bylinkách ⁢a ‍koření, díky čemuž zůstává neuvěřitelně šťavnaté uvnitř a kůrka zlatavě křupavá. Doprovází jej klasické domácí knedlíky ​a jemné kysané ⁣zelí, které ladí s​ plnou chutí masa a harmonicky doplňují každé sousto.‌ Celý zážitek korunuje průřez piv z klášterního pivovaru, přičemž doménou je zde tmavé pivo s ​bohatou chutí, ideální k masu.

Cena‌ za⁢ pečené koleno se⁤ pohybuje okolo ⁤ 390 Kč, což odpovídá kvalitní surovině, tradiční přípravě a jedinečné ‌atmosféře. Doporučujeme si ‍objednat ⁣místo předem, zejména o víkendech, ⁢protože díky oblibě této kombinace bývá restaurace často plná. Nejlepší čas na návštěvu je⁤ brzký⁢ večer, kdy si můžete ‍v ​klidu vychutnat pokrm i místní‍ pivo bez‍ shonu.

Více​ informací a možnosti rezervace najdete na www.kpstrahov.cz. Pokud⁤ chcete ochutnat autentickou‍ pražskou specialitu⁣ v prostředí s⁢ klášterní historií a pivovarským duchem, toto místo by na vašem seznamu rozhodně nemělo chybět.

Pivovarský klub – Moderní pojetí klasiky s ‌křupavou kůrkou

Pivovarský ​klub - Moderní pojetí ⁤klasiky s křupavou ⁤kůrkou
Pivovarský‌ klub,Těšnov 5,praha‍ 1 je místem,kde​ se tradice potkává s⁣ moderním přístupem – ‌pečené koleno ‍tu dostává nový rozměr díky precizní technologii pečení a důrazu⁣ na dokonalou křupavou ⁤kůrku. Díky speciálnímu pomalému ⁣pečení při‍ nižší teplotě zůstává​ maso uvnitř⁤ šťavnaté​ a jemné, ​zatímco povrch získává zlatavou, křupavou ‍a téměř karamelizovanou textura, ​která ⁢se jen tak nezapomíná. To je právě to, co dělá zážitek z tohoto pokrmu tak výjimečným.

podávají ⁣ho se svěžími domácími ⁢knedlíky a⁢ pikantně nakládaným zelím, které dokonale vyvažují mastnější‍ část‌ jídla. Na talíři můžete čekat⁢ buď​ klasickou verzi, nebo speciální obměnu s bylinkovým pečením a lehkým nádechem​ česneku, který příjemně oživí chuťové pohárky.Cena kolena se pohybuje kolem 370 Kč, což odpovídá výjimečné kvalitě​ surovin ⁢a propracovanosti přípravy.

Pokud plánujete⁢ návštěvu, doporučujeme udělat rezervaci, protože Pivovarský klub je⁣ mezi místními i turisty velmi oblíbený, a to nejen kvůli jedinečné ⁢nabídce ⁤piv, ale právě i díky tomuto famóznímu pečenému kolenu. Nejlepší čas ⁢je brzký večer během​ pracovních ‌dní, kdy je atmosféra příjemně rušná, ale ⁢stále útulná. Přímo v prostoru se‌ také ⁢pořádají pivní degustace, které lze spojit s ochutnávkou pečeného⁤ kolena pro maximální zážitek.

Více informací o nabídce a rezervacích najdete na www.pivovarskyklub.cz. ‍Pokud chcete vyzkoušet pečené koleno, které⁣ ctí‌ klasiku, ale nebojí se ‌přitom inovace a moderního detailu, tady rozhodně nešlápnete vedle.

U Parlamentu​ – Klasické pečené koleno ⁣jako ​od babičky

U Parlamentu - klasické⁢ pečené koleno jako od babičky
U Parlamentu, ‌Jungmannova⁣ 35, ⁤Praha⁤ 1 je místo, které nadchne‌ všechny milovníky tradiční ⁣české⁤ kuchyně,​ a jejich pečené koleno kvůli tomu patří k ⁢nejoblíbenějším ​v​ centru Prahy. Tady⁤ se peče s ⁤láskou podle receptu „jako od babičky“ – pomalé pečení na sádle⁤ a bylinkách dává masu šťavnatost, ​která ​vás vrátí do⁤ domácích kuchyní dětství, zatímco⁢ kůrka zůstává správně křupavá a plná vůně.

Pečené ​koleno se na talíř dostává s​ klasickou přílohou: hrubě ​nakrájeným kysaným zelím a domácími bramborovými knedlíky, které ​výborně⁢ nasají šťávu. Porce je solidní, takže hlady ani nehned ​odejdete, přičemž cena kolem 320⁤ Kč ‌odpovídá poctivému⁢ zpracování a ⁤prvotřídním surovinám. Na čepu ‌nechybí tradiční česká ⁤piva, která ‌jídlo dokonale doprovodí.

Doporučujeme si na večerní hodiny rezervovat místo, protože U Parlamentu je ⁤oblíbené jak mezi‌ místními, tak návštěvníky, kteří chtějí​ zažít autentickou českou ‌hospodskou atmosféru. Pro nejlepší ⁤zážitek vyrazte v týdnu ‌nebo mimo⁣ špičku – budete mít více klidu na⁢ rozjímání nad chutí kolena a příjemný ​servis, kterým tady rádi zazáří. ​Více informací a rezervace​ najdete‌ na www.uparlamentu.cz.

Naše ⁣Hospoda ‍-⁣ Rodinný podnik ⁤s⁢ domácím receptem

Naše Hospoda⁢ - rodinný podnik s domácím ⁢receptem
Naše Hospoda, V Kolkovně ​8, Praha ‌1 je poklad mezi ⁢pražskými rodinnými podnicemi, kde ⁤se pečené koleno‍ stává opravdovým​ zážitkem,​ jež v sobě nese⁢ domácí⁢ recepturu ⁢předávanou z ​generace ‍na generaci. Tato⁢ menší, přesto ⁣útulná hospoda září nejen svým přívětivým personálem, ale především šťavnatým kolenem, které se peče pomalu, ideálně na čerstvém sádle a srdnaté dávce koření, jež⁢ dává ⁣pokrmu⁣ typickou​ výraznou⁤ chuť ‌plnou nostalgie.

Masité ⁢koleno k⁢ vám přichází‍ s poctivou porcí domácího česneku, jemně nakládaným kysaným zelím a měkkými, však přesto lehce⁢ pevnějšími ⁤bramborovými knedlíky, které vsáknou každou šťávu.Cena‌ kolem 280 Kč ⁣lahodí ⁢nejen žaludku, ale také peněžence. V nabídce nechybí tradiční česká ⁢piva ⁢od⁣ menších⁤ regionálních⁤ pivovarů, což⁤ podtrhuje rodinný charakter podniku a ​perfektně doplňuje ⁤chuťovou paletu.

Pokud míříte na gastronomický⁤ zážitek v poklidné​ atmosféře bez shonu turistických center, rezervace bývá vítaná, zejména⁢ během víkendových večerů, ‍kdy‍ je o stoly největší ⁢zájem. Pro‌ opravdové labužníky doporučujeme ‍přijít brzy – ať si koleno vychutnáte čerstvé a s úžasným servisem, který tady považují‌ za samozřejmost.Více informací⁢ a rezervace najdete ⁢na www.nasehospoda.cz.

Mlejnice ⁣- Pražský klenot ‌s ‍nejšťavnatějším ⁣pečeným kolenem

Mlejnice, Kožná 14, Praha 1 ‍ je skutečným⁢ pražským skvostem pro všechny milovníky ⁢perfektně připraveného pečeného ⁤kolena.⁤ V srdci historického centra se tu‌ setkává rustikální kouzlo starých městských domů ​s ‌poctivou​ kuchařskou péčí, která dává místnímu kolenu nezaměnitelnou šťavnatost a ⁣lahodnou kůrčičku. Tajemství spočívá v pomalém pečení za ⁣stálého potírání bylinkovým výpekem, díky čemuž maso⁤ zůstává měkké ⁣a ​šťavnaté uvnitř, přičemž kůrka ⁤získává příjemnou‍ křupavost bez zbytečné tuhosti.

Koleno je podávané tradičně s domácím⁢ kysaným zelím a bramborovými knedlíky, které výtečně absorbují každou kapku šťávy. cena se pohybuje‍ kolem 320 Kč,což v kombinaci‌ s atmosférou útulné hospody ⁢a vstřícným ⁣českým pivem od lokálních minipivovarů dělá⁤ z návštěvy opravdový zážitek. Rezervace je doporučená zejména o víkendech, protože Mlejnice si svou pověst postupně buduje⁤ i mezi turisty a místními ⁢gurmány.

Tip pro znalce: přijďte včas ⁤na obědové hodiny,‍ kdy se⁤ koleno servíruje nejčerstvější, ‌a⁢ nezapomeňte si nechat poradit s výběrem piva – personál rád doporučí skvělé⁤ kombinace, které‍ zvýrazní⁤ chuť masa a⁢ zatraktivní celkový požitek. Více informací ⁣najdete na www.mlejnice.cz.

FAQ

Otázka: ⁢Kde v Praze⁣ najdu pečené koleno s⁣ nejlepší ‌poměr cena/kvalita?

Odpověď: Nejlepší ‌poměr cena/kvalita‍ na‍ pečené koleno v Praze často ‌nabízí lokál Dlouhááá, kde získáte‌ tradiční chuť​ za ‍rozumnou‍ cenu ⁢a příjemnou domácí ​atmosféru. Doporučujeme rezervaci na večer,kdy je zážitek‌ nejintenzivnější. Více o⁣ Lokálu najdete v naší⁤ hlavní ⁢recenzi.

Otázka: Jaké přílohy‌ se ​nejlépe hodí ⁢k ⁣pečenému kolenu​ v pražských restauracích?


odpověď: ⁤ K pečenému kolenu v Praze nejčastěji ⁤doporučujeme‍ hořčici,křen ​a knedlíky nebo‍ čerstvý chléb,které skvěle doplňují šťavnaté maso a křupavou kůrku.‍ Některá místa, třeba‌ Pivovarský klub, nabízejí i modernější přílohy ‌jako restovaná ‌zelenina nebo saláty​ pro vyváženější⁤ chuť.

Otázka: proč je⁢ pečené⁢ koleno v U Fleků tak populární a⁤ co ho odlišuje?

Odpověď: Pečené koleno⁢ v U Fleků je legendou díky ⁣své velikosti a tradičnímu způsobu přípravy, který vychází⁢ z historických receptur. Navíc​ si​ tu vychutnáte pivní zážitek spojený‌ s​ jejich ikonickým ​tmavým pivem, což⁢ dohromady tvoří autentický pražský ⁢zážitek.

Otázka: Kdy je nejlepší čas navštívit ‌restaurace s pečeným‌ kolenem ⁣v Praze?

Odpověď: Nejlepší čas na pečené ‌koleno je​ obvykle večer o víkendech, kdy restaurace ‍jako⁢ mlejnice​ nebo Naše Hospoda⁢ nabízejí plnou atmosféru, ale pamatujte ​na ⁤rezervaci předem. Některé podniky mají ⁤také ⁣speciální nabídky⁣ mimo sezónu, kdy si můžete vychutnat klidnější prostředí.

Otázka: Jak poznám, že je pečené koleno skutečně čerstvé⁣ a kvalitní ‌v ⁣pražských‌ restauracích?


Odpověď: Čerstvé pečené koleno ⁤poznáte podle křupavé, ne‌ příliš mastné kůrky a ‍šťavnatého, jemného masa uvnitř,⁤ které ‍krásně odděluje od kosti. Restaurace jako Klášterní Pivovar Strahov zdůrazňují čerstvost i kvalitu masa spojení‌ s⁢ vlastním pivem ‌pro ‍dokonalý soulad chutí.

Otázka: Jaké nápoje nejlépe doplňují⁤ pečené koleno v pražských podnicích?

Odpověď: K⁢ pečenému kolenu ⁢v‌ Praze ⁣skvěle ladí tradiční české pivo – třeba černé⁤ nebo ⁤světlé ležáky z místních pivovarů,⁤ jako je pivo​ z U Fleků nebo ⁣Klášterního Pivovaru Strahov. ⁣Nezapomeňte také vyzkoušet pivní speciály, které podtrhnou​ bohaté chuťové tóny ⁣masa.

Otázka: Nabízejí některé pražské restaurace pečené koleno pro vegetariány nebo alternativy masa?


Odpověď: pečené koleno ‌je klasicky‌ masový pokrm,a‍ tak náhrady‍ najdete jen zřídka; některé⁤ moderní podniky,například Pivovarský klub,však‌ nabízejí ⁤vegetariánské menu s pestrými ⁢přílohami a alternativními chutěmi,pokud jdete ve ‍skupině. Doporučujeme si předem ověřit nabídku.

Otázka: Jaký je rozdíl ⁣mezi⁢ pečeným kolenem v tradičních ‍a moderních pražských restauracích?


Odpověď: ⁢
Tradiční⁣ restaurace jako U⁤ Parlamentu servírují pečené ⁤koleno v klasickém stylu s domácími recepty, zatímco ⁤moderní podniky, například Pivovarský klub, experimentují ⁤s křupavou kůrkou a ‍netradičními přílohami.* Výběr záleží ​na vašem chuťovém⁢ dobrodružství a ⁣náladě.

Pro více tipů a detailních recenzí z „7 Nejlepších Míst na Pečené Koleno ⁤v Praze (musíte‍ Vyzkoušet)“ nezapomeňte prozkoumat celý článek a dopřejte si ⁤opravdový kulinářský ​zážitek! 🍺🍖*

Poslední slovo

Teď už víte, kde v Praze najít ta ⁢nejlepší ⁢pečená ‍kolena, která vás nejen zasytí,⁤ ale i ​potěší⁤ každým kousnutím plným šťavnaté chuti a ⁢křupavé kůrky. ⁣Nečekejte na víkend – vyrazte ještě dnes do jednoho ‍z​ těchto⁤ kulinářských rájů a⁤ zažijte pravou ⁤českou pohostinnost na vlastní chuťové pohárky. A​ když⁣ už budete v tom, nezapomeňte zkusit třeba našimi průvodci ⁣doporučené pivní bary, kde se pečené‌ koleno podaří dokonale doplnit osvěžujícím půllitrem.

Pokud vás láká ochutnat​ i ⁣další ‍tradiční speciality Prahy, určitě mrkněte na naše tipy⁣ na nejlepší ‍české restaurace nebo‌ kde najdete top svíčkovou v metropoli. Přihlaste se⁤ k ⁣odběru našeho ​newsletteru‌ a nepromeškejte žádné novinky, lokální⁤ gastroperly nebo exkluzivní akce. A pokud máte chuť podělit se‍ o své zážitky, klidně nám napište ‌do komentářů‍ – vaše doporučení‍ mohou pomoci dalším gurmánům objevit⁢ kulinářské poklady Prahy. ‍ ‌

Pečené koleno⁤ v Praze​ už pro vás není záhadou ‍- jen vyrazit ochutnat a užít si ⁢tu autentickou atmosféru u stolu, kde se snoubí tradice a kvalitní suroviny. Tak ⁤nezapomeňte, čím dřív vyrazíte, tím dřív‌ se ⁣vám na talíři objeví to ​nejvoňavější, ‌co⁤ si Praha v oblasti⁤ pečeného masa může⁤ nabídnout!

Napsat komentář